Mistrovství ČR mládeže v Krupce, 15.6.2019

O víkendku15.-16.6  2019 uspořádal RMK Krupka mistrovství ČR mládeže do 15let. V sobotu za velikého vedra startovali závodníci a závodnice ve třech kategoriích S3A raketa padák, S4A raketoplán a S6A raketa streamer. V neděli jsme museli kvůli dešti odložit start kategorie S6A/2, to je raketa streamer na poloviční motor a létá se ve skupinách. Ti nejlepší po třech kolech jdou do semifinále a pak do finále. Protože nám počasí nedovolilo závodit dle pravidel, odlétala se pouze dvě kola.

MČR mládeže se zúčastnilo 30 závodníků z RCSO Český Těšín, MK Podlipáci Vyškov, RMK Letovice a RMK Krupka. Poděkování zaslouží organizátoři, rozhodčí, časoměřiči, kteří to v takovém počasí neměli vůbec jednoduché, a všichni, kteří pomohli při zabezpečení největší raketomodelářské akce pro děti v ČR.  Jak to vše dopadlo?

S3A  – 1. Mariusz Suchánek, 2. Piotr Štirba (oba RCSO  Č.Těšín), 3. Jiří Špičák (MK Vyškov), 4. Jakub Redlich (RMK Krupka

S4A – 1. Alena Špičáková,2. Čeněk Topor, 3. Simona Mozgová (všichni MK Vyškov) 6. Mirek Rak (RMK Krupka)

S6A – 1. Matyáš Střeska (RMK Krupka), 2. Alena Špičáková (MK Vyškov), o 3. místo se podělily Simona Mozgová (MK Vyškov) a Rosálie Pavková (RMK Krupka)

S6A/2 – 1. Miroslav Sádlo (MK Vyškov), 2. Jakub Redlich (RMK Krupka), 3. Alena Špičáková (MK Vyškov), 4. Adam Krušina (RMK Letovice)

Ti nejlepší získali medaili a diplom ze SMČR, pohár od RMK Krupka a věcné ceny od VR Technik, za což děkujeme. Odměněni byli i ti, co skončili na 4. pozici.

Na závěr MČR byl odměněn cenou FAIR PLAY Jan Stopa z RCSO Český Těšín, který se zachoval velmi sportovně. Dostal platný start, ale on přišel k bezpečnostnímu komisaři a přiznal, že mu vypadl motor z rakety, za což je diskvalifikace. Velmi chválíme jeho sportovní počin, mohli by se od něj učit i dospělí sportovci!!!

V celkovém pořadí nejlepších mládežníků, kteří budou vyhlášeni 9.11.2019 na Setkání modelářů, zvítězila Alena Špičáková (MK Vyškov) – 20, 2. příčku obsadil Jakub Redlich (RMK Krupka) – 22, 3. Miroslav Sádlo (MK Vyškov) – 36,     4. Matyáš Střeska (RMK Krupka) – 37, 5. Adam Krušina (RMK Letovice) – 40. V celkovém pořadí se sčítají všechna umístění ze 4 soutěží a ten s nejnižším číslem vyhrává.

Ocenění fair-play: