seriál MČR v Milíkově, 18.-20.6.2010

Na letišti v Milíkově  u Jablunkova ve Slezsku připravil RCSO Český Těšín ve spolupráci s MK Šenov a za pomoci RMK Krupka  ve dnech 19. + 20. 6. 2010 závěrečnou soutěž seriálu MČR, která byla velmi dobře připravena a pro raketové modeláře bylo zajištěno jedno z nejlepších letišť v ČR. Škoda jen, že zcela nevyšlo počasí. V pátek celou noc pršelo, ale v sobotu ráno přestalo a nakonec se kategorie S3A, S4A, S6A odlétaly za pěkného počasí, ze soboty na neděli opět pršelo, ale bohužel počasí se v neděli stále zhoršovalo, kat. S9A se dolétala za deště, ale v kategorii S8E – p (rádiem řízený kluzák ) se létalo jen jedno kolo, protože podmínky byly již neregulérní. Modely létají moc vysoko a ztrácely se v mracích. JURY po poradě se závodníky soutěž ukončila.

Junioři soutěžili ve 4 kategoriích. V kategorii S4A ( raketoplán) získali první tři místa závodníci z RMK Dalovice, první Václav Horčička, druhý Václav Krůta a třetí Václav Koudelka. V S6A (raketa streamer) zvítězila Viktorka Tržilová (RMK Krupka) před Julií Klemešovou z RMK Dalovice a Adamem  Šářcem z RCSO Český Těšín, Fanda Kontra (RMK Krupka) zvítězil v S9A před  Václavem Krůtou z Dalovic a třetí byla Viktorka Tržilová (RMK Krupka). V  S3A (raketa padák) opět zvítězil František Kontra (RMK Krupka) se třemi maximy před Janem Chmelíkem z Dalovic a Adamem Šářcem z RCSO Český Těšín.  Senioři soutěžili v pěti kategoriích . V S4A zvítězil Jaroslav Chmelík z RMK Dalovice, druhý byl Martin Pavka a třetí Josef Musil z RMK Dalovice. V S6A zvítězila Nikola Vavříková(RMK Krupka), před Jaroslavem Chmelíkem z RMK Dalovice a  Alexandrem Kozlovem(RMK Krupka). V S3A zvítězil Josf Musil před Jaroslavem Chmelíkem ( oba RMK Dalovice) a Bedřichem Pavkou ( RMK Krupka). S9A vyhrál Bedřich Pavka (RMK Krupka) před Jaroslavem Chmelíkem z Dalovic a Alexandrem Kozlovem(RMK Krupka). V S8E – p ukončené po prvním kole vyhrál Jaromír Chalupa z MK Šenov před Petrem Dubinou ze Severky a Janem Chmelíkem z RMK Dalovice.

I přes nedělní nepřízeň počasí se soutěž podařila a dík patří všem organizátorům, rozhodčím a časoměřičům, zvlášť Mgr. Petru Roszakovi z RCSO Český Těšín, řediteli soutěže.